Gästbok, februari 2010

25:a februari, Jan Granath
Hej

Jag skrev för lite sedan en text på min blogg Släktforskning för noviser där jag pekade på det kloka i att, som MinSläkt, erbjuda ett fungerande program gratis för nybörjarna. Jag menade också att det också resulterade i att många blev kvar som kunder och köpte sina licenser när man blev mer van. Att sedan MinSläkt är ett väldigt intuitivt och attraktivt program att jobba med gör ju inte saken sämre.

Jag har därför i min nya nybörjarkurs i släktforskning - också den med namnet Släktforskning för noviser - rekommenderat kursdeltagarna att ladda ned MinSläkt för de övningar som ingår i kursen.

Kursen är till för den som vill komma in i släktforskningen på rätt sätt vilket många, därav jag själv en gång, inte gör. Kursen har ett introduktionspris på 195 kronor, vilket är 100 kronors rabatt. Man kan se en demo av den på kurssajten eller läsa om den här. Man kan också läsa om den på Släktforskningskurs för nybörjare.

Hälsningar

Jan Granath
24:a februari, Annika Gylling Otfors
Om jag skriver ut en generation så kommer inte dopvittnena med, kan det ordnas till nästa version?
Och när kommer den, är den på gång?

Jag längtar faktiskt efter att den ska komma, det blev lite snopet att nuvarande version endast blev uppdaterad med almanackan för 2010 ;-)

Och sen hoppas jag innerligt att det kan ordnas så att till varje händelse, oavsett vad det är, kan tilläggas ett fotografi så man kan illustrera, t ex bröllop, konfirmation och bild vart man tog sitt körkort. Tror att det skulle vara varje användare till gagn.

Hälsningar från Annika
1:a februari, Lars Nilsson
Jag är medveten om funktionen 'Släktskap', men det jag menade var att man utan att behöva öppna den dialogen, skulle kunna få en 'färglagd väg' att följa från personen i fråga och till probanden.
Tack för tipset.
MVH Henrik Dannberg