Gästbok, maj 2010

31:e maj, Mari-Ann Nyman
Hej!

Jag önskar att man i personens "sköld" kan markera att personen är färdigforskad, man kommer inte längre. Har inte hittat den funktionen.
Hälsningar
Mari-Ann Nyman
Ett sätt är att använda "Att-göra-noteringar". En gul markering visar att det finns sådana inlagda för en viss person. Lägg t ex in noteringen "Ej färdigforskad" för de personer som inte är färdigforskade.
MVH Henrik Dannberg
Hej

Ett av de största problemen med släktforskningsprogram är att man måste lägga in påhittade data för att det ska se snyggare ut. T. ex. som föregående skribent för att sortera händelser, eller födelse och dödsdatum för att der inte ska se tomt ut. Bättre sortering av händelser är viktigt, man kanske kan införa ett särskilt sorteringsdatum som bara används av programmet och ej syns i rapporterna och gedcomfilerna. Vidare om det finns dopdatum men inte födelsedatum så skulle det vara en fördel om detta syntes i antavlor etc. alltså man visar fram de data som finns. När man kommer ner på 1600-talet finns kanske bara mantalsår. En prioritetsordning för data kan lösa det så man ser födelse- och dödsdatum i första hand, dop och begravning i andra hand och så vidare.

Hälsningar Peter Arnstberg