Gästbok, april 2011

22:e april, Stig Frödeby
Ett sätt att lösa Evas problem med oä barn kan vara att skapa ett utom äktenskapligt förhållande med t ex Okänd Mansperson och modern. Barnet får då en koppling till modern och syns med i hennes familjebild. På detta sätt har själv löst alla de oä barn som jag har i min databas.

M v h
Stig
16:e april, Eva Henning
Hej
Jag har laddat ner programmet för att prova det, efter rekommendation.
Jag tycker väldigt mycket om enkelheten, tycker att alla andra program, mer eller mindre "vill" för mycket, och blir för röriga.

Meeen...

1) Jag har väldig mycket "utomäktenskapliga barn" i min släkt. Dvs. barn födda av annan förälder än andra syskon. Pga. att modern eller fadern dött och den andra gift om sig, eller att modern fött barn innan eller efter äktenskapet. När man ser familjeträdet kan man INTE se barnen tillsammans. Det skulle jag vilja. MEN man ser t.ex. modern med alla två-tre makar. VARFÖR? Och kan det ändras i programmet? Jag kan inte hitta fram till hur.

2) Var är det meningen man ska skriva in källa (t.ex: Kyrkheddinge, Födelse- och Dopbok C: 1, sid.11) ? Det jag har haft liggande i andra program, och fört över med GEDCOM, lägger sig på olika ställen. Var anser du att det hör hemma? ( t.ex: 1741, No 8,
Och var skriver man själva notisen?
Den 24 Augusti föddes Rusthållarens af Walbÿ Jöns Stadigs
och dess hustrus Kirstina Persdotters dotter
och döptes Dom: 15 post Triniti (30/8)blef kallad Sina.
Gudmoder Boel Persdotter i Mellanheddinge.
Testes: Per Persson i Mellanheddinge, Per Persson i Walbÿ,
Pigan Anna Jönsdotter.
Jag kan inte hitta svar i manualen. Finns dom?

Vänlig hälsning
Eva Henning
som vill veta innan jag köper.
1) Tyvärr har jag inte hittat något begripligt sätt att dra förbindelselinjerna mellan rutorna i det fall det finns mer än en halvsyskonskara.

2) Namnet på källan kan du skriva in i fältet Källa i dialogen "Redigera händelse" där du skriver in de andra uppgifterna om händelsen, såsom datum, plats etc.

3) Tryck på den lilla anteckningsblocks-ikonen till höger om fältet där du skrev in källan.

MVH Henrik Dannberg
5:e april, Marléne Larsen
Hej!
Jag har precis upptäckt ett problem med exportering av HTML. I mitt arkiv finns för närvarande 4700personer, när jag ska exportera dessa till html, med bilder, info etc så hänger sig programmet. Oavsett hur mycket minne som används. Jag har bra med ram-minne så det ska inte vara något problem. Är problemet fotona? Jag får bara upp a tt "MinSläkt släktforskningsprogram har slutat att fungera"...
Mvh,
Marléne Larsen
Vilken version av MinSläkt använder du?
Vilken version av Windows använder du?
MVH Henrik Dannberg