Gästbok, juni 2011

30:e juni, Göte Sundberg
Det skulle vara bra om man kunde ha bilder till olika händelser, t.ex Vigsel med brudfoto, död med ex. dödsruna, begravning med t.ex gravstenen osv
Hälsningar Göte Sundberg
28:e juni, Åse Freij
Förslag:

Antag att en person heter Nils Peter Nilsson

Nu har du två rutor, en för förnamn och en för efternamn. Varför inte tre: en för tilltalsnamn, en för mellannamn och en för efternamn?
Mvh
ÅF
Det du kan göra idag är att skriva en stjärna direkt efter tilltalsnamnet. Det kommer då att visas med understrykning i diagram och rapporter.
MVH Henrik Dannberg
19:e juni, Jan Edelius
Hej!

Vore käckt att kunna formatera text. Åtminstone fetstil, kursivstil och understrykning. Vet att det går att exportera till ordbehandlare (Word t.ex.) men jag skulle ha stor nytta av det i ”Min Släkt”. Har googlat på RTF och sett att det finns möjligheter.

Trevlig sommar
Jan Edelius
6:e juni, Anders Olofsson
Hej.

Ska ha en träff på min mors sida. Då tänkte jag sälja in "min släkt", för de som vill börja att bygga ett eget träd. Av de närmare 2000 personer som jag har uppdaterat, så är ju endast hälften utav dom intressanta på mors sida. Hur gör jag för att klippa ner trädet? Vill ta bort min fars och hustruns sida, idag lyckas jag endast ta bort en person i åt gången.
MvH Anders Olofsson
Prova med att exportera din mors gren till en GEDCOM-fil och importera sedan denna fil till ett nytt tomt släktarkiv.
MVH Henrik Dannberg
1:e juni, Jenny Simonsson
Hej

Om jag ska skriva in personer. Tex
Maria och jenny. De har samma mamma.
Men inte samma pappa. Hur skriver jag in.
Marias pappa och jennys pappa och deras mamma?
Mamma är inte tillsammans med någon.

Tack på förhand/Jenny simonsson
Ett sätt är att registrera alla personerna som nya personer. Använd sedan listrutorna för Far resp Mor i dialogen Personuppgifter för att för att koppla rätt förälder till rätt barn.
MVH Henrik Dannberg