Gästbok, oktober 2011

31:e oktober, Lennart Backblom
Hej,

Jag har under veckan suttit och hanterat hela familjers flytt och "bosatt" mellan olika platser (gårdar) under olika tider. Detta är ganska tidsödande men kan delvis underlättas med funktionen kopiera / klippa in för händelsen.

I dag kan man (om jag har förstått funktionen rätt) hantera endast makars gemensamma händelse i form av "familjehändelse". Med tanke på hur många barn det tidvis är i familjerna hade jag önskat att detta val även hade inkluderat samtliga barnen till makarna. Det hade varit snabbare att senare i efterhand redigera dessa uppgifter på barnen där de hade egna händelser som exv flytt, dödsfall osv.

Har jag uppfattat funktionen rätt och kan min föreslagna funktion komma att övervägas framöver?

mvh/ Lennart Bäckblom
Tack för ditt förslag. Önskemålet finns noterat sedan tidigare. Tyvärr kan jag dock inte idag lova något bestämt angående kommande versioner av MinSläkt.
MVH Henrik Dannberg
29:e oktober, Anders Öberg
Hej!
När man gör import av gedcom fil, så blir ju dessa personer grönmarkerade, men om man gör en till import, så försvinner grönmarkeringer på de tidigare importerade så man kan bara jobba med en import i taget.
Lite pyssligt, men..
/Anders
25:e oktober, Gino Ahlbin
Hej,

Förmodligen har frågan dykt upp tidigare, men jag har letat och ej funnit . . . så, hur lägger jag in två av samma kön som gifta? (Homoäktenskap)

Med vänliga hälsningar / Gino Ahlbin
Tyvärr kan en person idag i MinSläkt bara ha en mor av kvinnligt kön och en far av manligt kön. Programmet håller bara reda på biologiska släktskap, inte sociala relationer (som kan vara minst lika viktiga i en persons liv)
MVH Henrik Dannberg
25:e oktober, Dorothy Glantz
Hej-

Jag tror inte att jag har förstått detta med personer utan för eller efternamn som kan finnas i en släkt arkiv. Vad finns det för mer info om dessa personer som registreras? Till vem är de anknutna?

Är det bara så att man inte vet namnet eller...?

Och om sista bokstav är Ö, så kan för/efternamnet bli ÖAAA- då måste personen kommer sist?

Hälsningar,
Dorothy Glantz
24:e oktober, Björn Öman
Henrik Hej,
Jättebra pgm och allt det där, men snabbt och rakt på sak :-) kommer man att kunna skapa GEDCOM filer med UNICODE eller UTF8 teckenuppsättning (i framtiden).

Läste i gästboken att vissa tycker som jag och gärna hade sorterat personer utan för- eller efternamn sist i listan till vänster. Skulle man kunna få ett tecken t.ex ?-tecken att sorteras sist efter allt annat (eller finns det redan ett sådant specialtecken som sorteringsmässigt hamnar sist, avslöja det gärna :-) försökt med tilde ~ och DEL ⌂ och » m.fl "höga" tecken utan att lyckas.

mvh Björn Öman
1) Stöd för UTF8 vid export/import står på listan över nya funktioner för framtiden. Tyvärr kan jag dock idag inte lova något bestämt.
2) Som det fungerar idag är Ö sista tecknet i sorteringsordningen för namn. Även här vill jag inte lova något bestämt önskemålet är noterat. MVH Henrik Dannberg
19:e oktober, Ingvar Olsson
Hej alla

Jag vill gärna tipsa om ett program som gör livet enklare när man arbetar med olika datorer.
Det heter "Dropbox" och kan laddas ner här: www.dropbox.com
Man får tillgång till 2 Gb gratis på en server.
Jag arbetar på 3 olika datorer, jag har lagt all min släktforskning i "Dropbox" och har alltid dom senaste uppdateringarna i alla datorerna.
Även om man bara har en dator är det bra att alltid ha en säkerhetskopia på "Dropbox"s server.
Jag har provat flera olika program i det s.k. molnet och tycker att det här är det lättaste att arbeta i.

Naturligtvis måste Dropbox, MinSläkt och ev, andra program man använder vara installerade i de olika datorerna.

MVH
Ingvar Olsson
18:e oktober, Kristin Engvall
Hej
Är jätte ny inom släktforskning, men åååå vad roligt det är.
Har fattat tycke för min släkt.
Mitt problem är att jag använder en dator att forska i men kommer att skriva ut på en annan dator.
Hur gör jag för att transportera informationen datorerna emellan.

Måste tilläga att jag inte är vidare ”haj” på datorer.

m.v.h Kristin
Ladda hem och installera MinSläkt på den andra datorn. Kopiera sedan över ditt släktarkiv (den fil vars namn slutar på .mis) till den andra datorn när du vill göra utskrifterna.
MVH Henrik Dannberg
12:e oktober, Tommy Högberg
V2 är suveränt, spännande att kika på V3.7 som jag beställde idag

Tommy Högberg
7:e oktober, Svante Nyström
Hej igen!

Är det möjligt för dig att göra fältet för plats större? Jag har problem med platsangivelserna eftersom de blir väldigt långa ibland.

Det gäller fönstret för redigering av objekt, personuppgifter - fliken händelser samt redigering av händelser.

Med vänlig hälsning

Svante Nyström