Gästbok, augusti 2012

24:e augusti, Martin Karlsson

Hejsan,
Tack för ett bra program. Har några funderingar/förslag.
Finns det möjlighet att utöka så att man se mer än 20 generationer i vyn med anfäder?
Finns det möjlighet att lägga till en flik där man kan se alla personer i sitt släktträd, inte enbart de som är ens anfäder?
Finns det möjlighet att göra det möjligt att kunna skriva ut samtliga personer i sitt släktträd, inte bara anfäder?

MVH
Martin
Hittills har jag tyvärr inte lyckats åstadkomma det du efterfrågar.
MVH Henrik Dannberg
23:e augusti, Lotta Boström

Hej.
Jag försökte skriva in ett datum (längst ner på index.html-sidan under Skapad av o Programmet tillhör) för att visa när jag hade uppdaterat information men det syns inte. Hur ska man göra då eller går det inte att skriva till det?

Lotta B
Vilken sida syftar du på? Om du menar startsidan (som du själv anger filnamnet på) så går det inte att skriva något på denna. Den innehåller bara definitioner av frames.
Texten "Skapad av o Programmet tillhör" står inte på denna sida. Den står istället längst ner på varje personakt och antavla.
MVH Henrik Dannberg
23:e augusti, Ann-Mari Söderberg

Hej!
Hur gör man när man har köpt en ny dator och vill flytta över sin licens ?

Med vänlig hälsning
Ann-Mari Söderberg
Ett sätt är att kopiera licensnyckeln från Licensdialogen (Hjälp\Registrera licens) på den gamla datorn och klistra in den i ett dokument. Överför dokumentet till den nya datorn och kopiera och listra in nyckeln i Licensndialogen i den nya datorn.
MVH Henrik Dannberg
20:e augusti, Lotta Boström

Hej. En ny fråga från mig. Kan man infoga ett dokument som visas på html-sidan sedan. Bilder kan jag ju infoga men hur är det med dokument. T ex en word- eller pdf-fil. Är det bara en sida kan man ju göra den till e jpg-fil men i det här fallet är det ett rättegångsprotokoll på ca 17 sidor! Hur kan man göra då?

Mvh
Lotta B.
Lägg in en läkt till ditt html-dokument (som måste vara en fil på din egen dator) under fliken Länkar i dialogen Personuppgifter.
MVH Henrik Dannberg
20:e augusti, Lotta Boström

Hej igen.
I programmet MinSläkt finns ju flera verktyg som man kan använda. Jag tänker närmast på “Släktskap”. Det tycker jag är en bra och snabb metod att använda för att se hur man är släkt, när man har många generationer åt alla håll. Den saknar jag i html-versionen man lägger ut på nätet. Det jag kan hitta nu är ju bara Antavlan (och den är dessutom jättejättestor, går den att göra mindre på något sätt?). Är det jag som inte kan hitta släktskapsverktyget eller finns det inte? Kommer det att komma i sådana fall? Vet Du om det finns något liknande i något annat program?

Mvh
Lotta B
Idag går det tyvär inte att få med släktskapet i html-filerna. Exakt hur det är i andra program vet jag tyvärr inte.
MVH Henrik Dannberg
18:e augusti, Magnus Blixt

Hej Henrik!

Jag såg att det fanns ett tidigare inlägg den 15 mars från Katarina Segerhjelm om samma problem som jag nu har fått.

Det gäller samkönade relationer. Nu har jag fått ett Registrerat Partnerskap mellan 2 killar. Jag är släkt med den ena och de bor i USA.

Svaret till Katarina var att det inte går för tillfället, men någonting bör kunna göras för att koppla ihop 2 killar/2tjejer, för det lär ju bli fler sådana här relationer i framtiden.

I övrigt är ju mycket nöjd med programmet. Enkelt och smidigt.

Tack på förhand

Magnus Blixt, Jönköping
Tyvärr har jag idag inte något annat svar att komma med än det jag gav Katarina.
MVH Henrik Dannberg
13:e augusti, Lotta Boström

Hej igen. Men när jag exporterar har jag kryssat i “ta bort det gamla från mappen”, jag trodde det var det bästa att göra, och då får ju alla filer samma datum! Så Du rekommenderar alltså att inte kryssa i den rutan för att kunna se vilka som är gamla och nya, eller har jag fattat fel.

/Lotta
De gamla filerna måste finnas kvar om man ska kunna se vilka filen som är ändrade sedan förra exporten.
MVH Henrik Dannberg
13:e augusti, Lotta Boström

Hej.
När jag har uppdaterat i MinSläkt och skall föra över det till min hemsida, måste jag verkligen föra över ALLT igen även om jag bara gjort någon liten ändring? Hur kan man se vilka filer som är de nyaste och bara föra över dem? Finns det något smart sätt?

Mvh
Lotta
Om en fil redan finns i exportkatalogen och är identisk med den som skapas kommer filen att behålla sitt ursprungliga datum. Genom att kontrollera datum på de skapade filerna kan du alltså avgöra vilka filer som har förändrats sedan förra exporten. Använd t ex Utforskaren i Windows för att sortera filerna efter datum för att avgöra vilka filer som behöver kopieras över till din webbplats.
MVH Henrik Dannberg
9:e augusti, Anders Öberg

Hur göra när man skall skriva in efternamn vid giftermål, det är ju vanligast att kvinnans ändras, men även bådas.
En del program har funktioner för detta har jag sett.
Har du några planer för detta Henrik, eller har någon annan tips hur man kan göra?
Tack för ett bra program
Hälsningar
Anders
Idag finns det bara ett fält för efternamn. Själv brukar jag registrera flicknamnet eftersom detta är mest intressant ur släktforskningssynpunkt. Det går även bra att t ex registrera efrernamnet som "Andersson (född Nilsson)" eller "Nilsson (gift Andersson)" om man vill.
MVH Henrik Dannberg
4:e augusti, Ewa Sandberg

Kommer man i nya versioner av Min släkt att kunna radera i namnlistan.
Jag har till exempel lyckats felstava Nilsson (Nillsson) varför jag får in det valet först. Ser jag då inte upp har jag således nya Nillsson. Skulle vara bra om man på samma sätt som man tar bort platser och källor som inte används kunde ta bort namn som inte används.
Ewa Sandberg
Listan innehåller exakt de namn som fanns registrerade när programmet senast startades. Om man ändrar stavningen av det felstavade namnet så försvinner det också från listan. Man måste dock först starta om programmet.
MVH Henrik Dannberg