Gästbok, november 2012

22:e november, Börje Hillfelt

Hallå där,

Jag har länge tyckt att det vore bra om det i programmet fanns en flik för ”Länkar” (som det finns för Bilder) under ”Inställningar för arkivet”, eftersom det händer att man ibland behöver flytta en hel släktfil från en mapp till en annan.
Då är det ju enkelt att ställa om var programmet ska hitta bilderna, men om man har många länkar, så måste man gå in på varje enstaka person och länka om till den nya mappen,

eller finns det något annat knep, som jag inte känner till ?

undrar
Börje H
Detta är ett känt problem. Jag ska se vad jag kan göra i kommande versioner av MinSläkt. Det man kan göra idag är att exportera till en GEDCOM-fil, redigera GEDCOM-filen i någon lämplig text-redigerare och där göra en massuppdatering av länkarna. Slutligen importera GEDCOM-filen till ett nytt tomt släktarkiv.

MVH Henrik Dannberg
14:e november, Anders Öberg

Hej!
Jag måste bara få tala om, att alla mina problem med programmet hänger sig, stänger ner och inte svarar vid sparning, nu är som bortblåsta sedan jag skaffat Windows 8 det funkar utmärkt, snabbt och jag har ännu inte upplevt något fel.
Livet leker igen.
Hälsningar
Anders
3:e november, Lisbeth Fritze

Hej!

Jag har köpt en ny dator och vill ha Min Släkt iden också måste jag köpa ett nytt program då ? går det kopiera till den nya.

Mvh
Lisbeth Fritze
Ladda hem senaste versionen av MinSläkt från min hemsida och installera på den nya datorn. Kopiera sedan över ditt släktarkiv (den fil vars namn slutar på .mis) till den nya dator, t ex via en cd, USB-minne, nätverk eller dylikt. Kopiera även över eventuella bilder och länkade dokument. Registrera slutligen den licensnyckel du fick när du köpte din licens.
MVH Henrik Dannberg