Gästbok, juli 2013

25:e juli, Anders Öberg

Hej!
Tack för ditt snabba svar, så gör jag, men det kan bli ganska långt i efternamnsfältet vid omgiften o namnbyten.
Anders
24:e juli, Monika öhrn

Hej

Jag använder MinSläkt sedan drygt 1 år tillbaka och jag är i stort sett nöjd. Det jag tycker bäst om är att HTML filerna blir trevliga. Det enda som oroar mig är faktiskt möjligheten att göra en utskrift på det jag gjort. Uppgifter om vad personer heter, när och var de är födda och vem de gift sig med är i och för intressant, men om man skulle tappa bort det så går det alltid att återskapa för en framtida släktforskare. En som vill kolla mina uppgifter om 20 år kommer ändå att göra extrakoll i orginalkällan. För mig känns det viktigare att alla personberättelser kommer ut på pränt. Även om jag även sparar dem i Word så skulle jag villa kunna skriva ut dem i sitt sammanhang. Jag sparar hela tiden en säkerhetskopia på ett usb-minne, men om jag nu skulle få för mig att sluta släktforska räcker inte det. Om mina barnbarn vill släktforska om 40 år finns inga garantier för att USB stickor fortfarande används. Datorn har hamnat på tippen sedan lång tid tillbaka och min hemsida kommer att ha slocknat sedan många år tillbaka. Det är endast personberättelserna som är personliga och unika och det är så mycket som våran generation har skapat som kommer att gå i graven med oss. Är det pågång med någon lösning på det problemet? Den som slutar släktforska bör skriva ut det man gjort om man inte kan spå in i framtiden och se att "min släkt" alltid kommer att finnas och se nästan likadant ut.

Mvh

Monika öhrn
Jag är lite osäker på exakt vad du menar med "personberättelser". Om du syftar på text i något av noteringsfälten i MinSläkt så går rapporterna Personakt, Anfäder, Ättlingar, Källor och Platser att ställas in så att alla noteringar visas.
24:e juli, Anders Öberg

Hej Henrik!
Kan du göra någon plats/ruta för att skriva namnet som gifta, i ditt fina program.
Jag vill ha kvar flicknamn, och i bland har ju mannen ändrat sitt namn vid giftermålet.
Hälsningar
Anders
Idag finns det bara ett fält för efternamn. Själv brukar jag registrera flicknamnet eftersom detta är mest intressant ur släktforskningssynpunkt. Det går även bra att t ex registrera efrernamnet som "Andersson (född Nilsson)" eller "Nilsson (gift Andersson)" om man vill.
16:e juli, Dorothy Glantz

Kommer min släkt att komma ut som app?

Robban
7:e juli, Dorothy Glantz

Yes! Bar sagt, Inga-Lill Dorothy Glantz
6:e juli, Anders Öberg

Kan bara hålla med med Inga-Lill.
Är någon ny version på G?
Anders Öberg
Jag försöker ständigt uppdatera MinSläkt med nya funktioner och stöd för nya Windows-versioner.
MVH Henrik Dannberg

Vill bara tala om att jag är så nöjd med programmet efter att ha använt det sedan 2000... har inte så många frågor nu för tiden men när jag frågar samma snabba svar som när programmet var ungt
Inga-Lill Meijer