Gästbok, augusti 2013


Hei dere.

Jeg skal ha slektreff i august 2014 , Min slekt heter Hytjanstorp. og min familie kommer fra Finland via Sverige og inn til Norge og bosatte seg lang inni Grue Finnskogen.
jeg søker og leter etter mennesker som er etterkommere av Ole og Marie Hytjanstorp . ( Ole Johanessen Hytjanstorp f. 24.03.1877 )

Hvis noen av dere der ute kommer fra min slekt eller kjenner noen , nøl ikke med og ta kontakt med meg .

Mvh Mona Hytjanstorp Bahus.
24:e augusti, Janne Lövgren

Hej
Nu är det väldigt vanligt att man använder clouds för att kunna jobba tillsammans i samma filer över nätet.
När någon har en textfil öppen och jobbar med den, dyker en fil upp som exempelvis ser ut så här: ~lock.filnamnet.doc
Men inte när någon har MinSläkt öppen och det kan ju skapa problem om flera matar in data samtidigt.
Finns det någon lösning på det?
mvh
Jan-Erik Lövgren
MinSläkt har tyvärr inte idag inte något speciellt stöd för synkronisering av uppdateringar av ett och samma släktarkiv. Jag ska titta på detta inför kommand versioner av MinSläkt men kan tyvärr inte lova något idag.
MVH Henrik Dannberg
16:e augusti, Gunilla Scherman

I rutan för referensnummer har jag under åren lagt till versaler för syskon, t.ex. min ana 8 syskon har fått 8A,8B,8C osv. Detta har varit en stor hjälp om man har väldigt många personer i ett arkiv och samma för och efternamn förekommer i de olika generationerna. Den automatiska uppdateringen påverkas inte av dessa "extranummer".
I den senaste versionen finns de inlagda extra ref nr kvar. Om jag nu vill utöka min släktforskning åt sidorna t.ex med ana 256 syskon fungerar det inte längre att lägga till 256 A,B osv. Går det att få funktionen tillbaka?

MVH
Gunilla Scherman
Jag är lite osäker på vilken funktion du syftar på. I senaste versionen av MinSläkt kan man inte själv redigera referensnr om man har angivit att programmet ska generera automatiska referensnr.
MVH Henrik Dannberg
16:e augusti, Anders Öberg

Hej!
Apropå Margareta Edqvist, textskrivning, man kan ju länka till en Word-fil.
Anders
12:e augusti, Karl-Henrik Rydén

Anders Öberg efterfrågade för ett tag sedan möjligheten att skriva flera olika namn för en person. Detta borde ju vara möjligt att implementera via ALIA-taggen i GEDCOM. Jag skriver detta eftersom jag vet att du helst ser att alla funktioner följer GEDCOM-standarden.
MvH,
Karl-Henrik Ryden
1:a augusti, Margareta Edqvist

Hej

Jag ville skriva av en text precis orddagrant o korrekt idag, på flera ställen hade de upphöjd text, i Word funkar ju det men jag fick det inte att fungera här. Är det möjligt och hur gör jag isåfall?

MARGARETA
Tyvärr går det idag inte att formatera texten i noteringsfälten i MinSläkt.
MVH Henrik Dannberg