Gästbok, september 2013

30:e september, Bert-Ove Lindblom

Hej
Jag undrar om man kan lägga in programmet på ett USB-minne och köra programmet på en annan dator som inte har MinSläkt, när man besöker släkten?

Bert-Ove Lindblom
Tyvärr inte idag. MinSläkt måste installeras på den dator man vill köra programmet på.
MVH Henrik Dannberg
29:e september, Laila Qvarsell

Hej!
Jag undrar hur jag lägger in fosterföräldrar ... när
jag vill ha både “riktiga” föräldrar och fosterföräldrarna
till samma barn?
Vänligen, laila
27:e september, Carl-Gustav Dahlin

Hej!

Jag har haft MinSläkt ända sedan första versionen kom. Har nu snart 82000 personer, drygt 700 bilder och ett 50-tal länkar kopplade.
Allt fungerar perfekt!

Mvh
Cg Dahlin
23:e september, Mia Weddehamn

Hej!

Jag har använt mig av MinSläkt i många år och är jättenöjd, vill inte byta! Sedan ett antal år tillbaka har jag haft en enkel hemsida uppe där jag med hjälp av hyperlänkar i bas-dokumentet, som pekade på index-filerna, öppnade upp släktforskningen.
Men så bytte jag plattform, till Joomla. Och nu lyckas jag inte få upp min släktforskning. Har någon jobbat med Joomla ihop med Html-versionen av MinSläkt arkiven, och kan hjälpa mig med ett råd?

Hoppas det!
Med vänlig hälsning,
Mia W
20:e september, Ingvar Olsson

Hej

Jag har f.n. 35.800 personer i mitt arkiv. Än så länge har jag inte märkt några problem.
Jag har nästan 2000 porträtt och ungefär lika många andra länkar kopplade till de olika personerna.
Min Släkt är med all säkerhet det bästa programmet för släktforskning.
Tack för det Henrik!


MVH
Ingvar Olsson
17:e september, Johan R Sjöberg

Hej,

Jag hittar ingen information om hur många poster man kan ha i en och samma databas vid användning av MinSläkt. Vore trevligt att få reda på, eftersom jag funderar på att gå över till MinSläkt.

Vänliga hälsningar,
Johan R. Sjöberg
Det finns ingen begränsning för hur många personer man kan ha i ett och samma släktarekiv. Det som händer är att det tar längre tid att öppna och spara ett släktarkiv ju mer data det innehåller. Upp till 10.000 personer brukar dock inte vara något problem.
MVH Henrik Dannberg
11:e september, Thomas Eriksson

Det vore trevligt om man kunde hantera och redigera (eller i alla fall visa) sitt släktregister i smartphone.
Någon app på G?
Inte förnärvanande.
MVH Henrik Dannberg
9:e september, Christer Löfqvist

Hej !

Mitt bildarkiv är nu så stort att jag måste sortera bilderna i undermappar för respektive person eller familj. Detta är inget problem i sig men när jag sedan ska hitta dem i Min Släkt under aktuell person blir det lite svårare. Det skulle vara en stor fördel om man, sedan man valt aktuell undermapp, kunde klicka sig upp igen till huvudmappen. Det går att hantera genom att skriva in sökvägen igen men det är tidsödande.

Hälsn Christer
Det går också att skriva ".." (två punkter) följt av Return för att gå upp ett steg. Rekommendationen är dock att alltid ha alla bilder i en och samma mapp. Det fungerar annars inte att exportera och importera bilderna via GEDCOM.
5:e september, Sonja P Larsson

Hej
Mitt arkiv är för stort att hantera tycker jag, hjälp. Skulle vilja dela upp det.
Just nu har jag kopierat det, bytt namn på kopian. Kan jag helt enkelt ta bort de personer jag inte vill ha kvar i resp arkiv?

Finns enklare sätt? Tacksam för svar.

Hälsn Sonja
Ja, det går bra. Ett annat alternativ är att exportera ett urval av personer till GEDCOM-filer och importera dessa till nya toma släktarkiv. Vilken metod som är bäst beror på hur många personer du har och hur släktskapen ser.
MVH Henrik Dannberg