Gästbok, december 2013

29:e december, Anders Öberg

God fortsättning!
Instämmer i Björn Bergströms önskan.
Anders
26:e december, Wei Öhlund

Angående att spara och ta backup på den viktigaste filen som heter .mis finns det någon som använt funktionen Volume Shadow Copy i windows? Med den funktionen kan man tydligen låta datorn periodiskt ta en kopia av en fil och sedan spara den på någon annan plats t ex en annan hårddisk. Kanske vore något att lägga in den möjligheten i en kommande version av MinSläkt?

Mvh/Wei Öhlund
24:e december, Björn Bergström

Jag saknar fortfarande ett automatiskt satt individnummer – det finns ju i programmet, men syns inte om man inte exporterar till GEDCOM – jag har t ex ett oräkneligt antal Anders Andersson i mina MiS-filer, ofta utan födelse- eller dödsdatum. När man skall välja i en dropplist (t ex far, mor, make) blir det gärna fel; jag får ta till nödlösningar som att tillfälligt döpa om rätt Anders Andersson till Anders X Andersson. Det vore betydligt bättre om det interna individnumret syntes i persondatat och dropplisterna. Jag individnumrerar manuellt nu, vilket ställer till problem när jag schabblat och satt samma nummer på två individer. Kekule- eller Roller-nummer hjälper förstås inte, de finns ju bara för anor, inga syskon eller andra.
Får man önska sig detta till 3.11?

God Jul och Gott Nytt År!
Björn Bergström
21:e december, Anders Öberg

Apropå automatiskt ifyllande av förnamn, så får man se upp och oftast radera, däremot när det gäller efternamn är det ju många som heter samma i en släkt. Men att fixa något för vilket namn man har som gift är en “nöt”
Tack än en gång för ett utmärkt enkelt program
Anders
20:e december, Ragnar Lindberg

Elavbrott

MinSläkt sparar inte gjorda redigeringar som godkännts om man går ur arkivet via
kommandot avsluta och sedan klickar no på frågan om man vill spara.

Det är ju i sig en utomordentligt bra funktion men är det lite för enkelt att oavsiktligt tappa hela sessionens redigeringar utan att märka det genom att i misstag klicka no vid frågan om man vill spara? Vore ett dubbel-no bra?

Vid elavbrott har man ju inte kunnat spara arkivet trots att händelseredigeringar godkänts så då tappar man väl hela sessionens arbete, eller hur?

Är lösningen på elstörningsområden att ha en UPS – eller en programfunktion jag inte hittar?

mvh

Ragnar
Ett sätt är att regelbundet spara släktarkivet, t ex genom att klicka på diskett-symbolen i verktygsraden eller trycka på Ctrl+S.
MVH Henrik Dannberg
19:e december, John Bentley

Just som Henrik Bärlund, saknar jag automatiska ifyllandet av förnamn, och det kommer en hel del felslag just nu. Så jag också ber om det man kunde aktivera det i inställningarna?
19:e december, Henrik Bärlund

Jag igen har blivit så van med det automatiska ifyllandet av förnamn, att jag kommer att sakna det. Det kommer att bli en hel del felslag nu. Kunde inte detta vara ett alternativ som var och en kan aktivera i inställningarna?
Mvh Henrik Bärlund
18:e december, Maiken Arvidsson

Instämmer helt i Anders Öbergs kommentarer. Fortfarande önskar jag mig dock en snabbtangent för händelsen bosatt. Den händelsen använder jag mest ofta eftersom åtminstone mina anor flyttar flitigt.

God Jul till Dig och Alla Mis-användare, hälsar
Maiken Arvidsson
18:e december, Anders Öberg

Bra att du tog bort det automatiska ifyllandet av förnamnen.
Tack för ett utmärkt program.
Anders
10:e december, Mats Hansson

Hej

Önskemål
Vid besök på en kyrkogård vore det en mycket stor hjälp att hitta/leta gravplatser med att ha i princip gravstenens uppgifter om namn, född, död, notering om gravnr och gravplats på området, på ett papper.

Min notering under "Begravning" brukar innehålla t.ex.
-Plats: Ort-Plats kyrkogård
-Notering: Gravplats på gravområdet, gravnr, personer i samma grav mm.

Redan idag kan man skapa rapporter under "Katalog" och "Platser" men inte med önskade uppgifter tillsammans? Det som saknas under "Platser" är egentligen Födelsedatum och Dödsdatum.

Jag undrar om det redan finns eller är möjligt att få in en funktion så att man kan göra en rapport över sina släktingar eller utvalda personer begravda på en angiven plats (Ort-kyrkogård) där man kan se Namn, Födelsedatum, Dödsdatum, Begravningsplats och Noteringar.

Ett fantastisk program som jag använt under många år.
mvh
Mats Hansson
Det man kan göra idag är att göra en sökning efter alla personer som är begravda på en viss plats och sedan ställa in rapporten Katalog så den skriver ut senaste sökresultatet.
MVH Henrik Dannberg
3:e december, John Danielsson

Hej!
Med utgångspunkt från min hustru som huvudperson har jag sedan lagt in hennes föräldrars båda släkter i “samma ark”.
Nu skulle jag vilja dela och ta ut separata rapporter för hennes mamma resp pappa. Hur gör man det på enklaste sätt?
Tacksam för info!

Med vänlig hälsning
John Danielsson
Markera din hustrus mamma och skriv t ex ut rapporten Anfäder.
MVH Henrik Dannberg