Gästbok, september 2016

28:e september, Folke Spjut

Synd att MinSläkt saknar ort-databas. Nu är det svårt att ange ortsnamn mm på rätt sätt för att det skall kunna tydas av andra program vid export av gedcomfil. Vi med MinSläkt får själva försöka skriva rätt med bl.a. kyrkoböckernas angivelse. Känner en del med MinSläkt som exporterar sitt släktträd till Disgen och använder dess ort-databas för justering och därefter tillbaka till MinSläkt.

Vänliga hälsningar
Folke
18:e september, Roger Jorwen

Återkommer till detta med “Inga kända barn” eller “Inga barn”, varför skall man behöva offra fälten “Titel” och “Yrke/sysselsättning” till denna markering på diagrammen. Det var väl inte meningen från början, MEN nöden har ju ingen lag s a s... Vill ändå komma med ytterligare en sak och det är information på diagrammen om personen var ogift vid sin död. Det fanns ju många personer som aldrig gifte sig eller hade någon partner. Ett liten markering typ “OG” eller “Ogift” nere i högra hörnet av diagrammen kan ju vara något???

Ytterligare en sak som är aktuell numera, nämligen hanteringen av Foster/adoptiv/styvbarn... Undrar hur långt MinSläkt har kommit med detta? Har varit inne och tittat på Disgen 2016 och Genney bl a, dom är en bit på väg, men jag tycker det känns lite ofärdigt s a s

// Roger
Det finns funderingar kring adoption/fosterbarn men ännu ingen färdig lösning.
MVH Henrik Dannberg
18:e september, Henrik Bärlund

Jag använder en personlig familjehändelse "Barnlösa". Man kan ju utgå ifrån att personer utan partner är barnlösa. Händelsen saknar datum, men man kan ha en notering om man t.ex. vet orsaken till barnlösheten eller ge en motivering till varför man anser paret vara barnlöst, som t.ex. att inge barn hittats i kyrkböckerna under den period ev. barn borde ha funnits noterade. Men för det mesta brukar jag bara använda denna familjehändelse utan desto mera information.
Henrik Bärlund
17:e september, Sigge Lidsell

Ang. gästboken 20 augusti 2016 Anders Öberg

Hej,
jag anger f.n. "Inga barn" (eg. borde det vara 'inga kända barn') när jag är rimligt säker på att så är fallet, i yrkesfältet under personuppgifter.
mvh
Sigge