Gästbok, april 2018

27:e april, Marie Engnell

Hej,

Jag har använt MinSläkt i flera år och trivs jättebra med det. Allt eftersom min fil har vuxit sig allt större är det en sak jag börjat fundera kring angående html-varianten (som jag finner väldigt användbar). När man jobbar i Min Släkt kan man lätt särskilja sina direkta anor i personlistan genom den lilla “plutt” som syns till vänster om namnen. I html-versionen finns inget liknande, i personlistan ser alla namn likadana ut.
Ett alternativ är förstås att skriva alla direkta anor med versaler. Men, jag kör med jämna mellanrum ut GEDCOM-filer och html-versioner till några olika släktingar, och då stämmer detta inte alls längre, eftersom det är en ny huvudperson. Vad jag funderar kring är om det i framtida uppdateringar av Min Släkt skulle kunna gå att få direkta anor markerade på något sätt även i html-versionen, t ex genom att namnen blir halvfeta eller underlinjerade eller har en automatisk markering.

Med vänliga hälsningar

Marie Engnell
Tack för tipset. Jag ska fundera på detta inför kommande versioner av programmet.
MVH Henrik Dannberg
5:e april, Lize Grahn

Hej!
Finns det planer att göra en version som skulle fungera med min MacBook?
Hör bara positiva saker om programmet och testade det i min gamla PC.

Hälsningar från Lize Grahn
MinSläkt är ett Windows-program. Däremot finns det flera användare som kör MinSläkt på Mac. De använder då någon form av Windows-emulator, t ex VirtualPC, Parallels Desktop, CrossOver Mac, VirtualBox etc.
MVH Henrik Dannberg