Gästbok, september 2017

Denna gästbok är till för dig som vill dela dina tankar eller åsikter om MinSläkt med andra. Skicka in dina funderingar, förslag till förbättringar, kom med motargument eller heja på bra idéer. Ordet är fritt. Mejla inlägg här.

Med anledning av den nya personuppgiftslagen (PUL) utgår jag från att du som gör inlägg även godkänner att ditt namn och e-postadress publiceras på denna sida. Inlägg utan spårbar avsändare kommer att ignoreras.

Om du har något problem som inte är av allmänt intresse ser jag gärna att du använder support-sidan istället.

18:e september, Marianne Almenberg

Hej! Tips på kurs I programmet MIN SLÄKT önskas nu i september - 17 i Göteborg
11:e september, Lars Gudmundsson

Hallå Henrik! Jag var i kontakt med en släkting (Tommy Thuvesson, Ekeby) till mig som släktforskar. Både han och ja har tagit DNA för släktforskning. Jag frågade hur han lägger in DNA i MinSläkt, och det gör han på ”titel” och flyttat titel till yrke.
Har du några funderingar hur man kan komplettera/integrera DNA/Haplogrupp med sin pappersforskning i ditt program? Han gillar MinSläkt kan jag tillägga!

M.v.h. Lars Gudmundsson

Ps. Hoppas allt bra med er?

Tyvärr finns det idag inte något speciellt fält för DNA-information i GEDCOM-standarden och därmed inte i MinSläkt heller. Jag har egentligen ingen bra lösning. Kanske att man lägger in en egen händelse "DNS-testad" eller något liknande och skriver koder på ett konsistent sätt i händelsens noteringsfält.
10:e september, Bengt Fasth

Söker min farfar Hans Henrik Hansen född eriksson-född 1879-12-20 -älgå.Hans farAnders persson Gädden gärdin Född 1852.älgå. Han flyttade nog till Norge .Hovind i Oslo.Blev 94 år. Rallare var med o byggde Bergenbanan. Gift med Agnes Larsen. Hälsn. Lena