Gästbok, oktober 2017

Denna gästbok är till för dig som vill dela dina tankar eller åsikter om MinSläkt med andra. Skicka in dina funderingar, förslag till förbättringar, kom med motargument eller heja på bra idéer. Ordet är fritt. Mejla inlägg här.

Med anledning av den nya personuppgiftslagen (PUL) utgår jag från att du som gör inlägg även godkänner att ditt namn och e-postadress publiceras på denna sida. Inlägg utan spårbar avsändare kommer att ignoreras.

Om du har något problem som inte är av allmänt intresse ser jag gärna att du använder support-sidan istället.

20:e oktober, üzümbaba üzümbaba

Jag använder programmet i över 10 år.

Det jag skulle veta är att t.ex. vid dödsfall eller liknande skulle vara valfritt att använda ikoner. Ex. död människa symboliseras med ikon-kors, skulle ta bort liknande ikoner, alltså skulle vara valfritt att använda ikoner i inställningar. Eftersom det finns många olika tro hos människor, eller ingen trohet alls. Alltså skulle vara religionsfritt när man registrerar en data. Som sagt möjlighet att ta bort ikoner i inställningarna.

En annan fråga: Om man skulle göra arbetet till en bok, alltså en vanlig pappersbok, hur skulle det gå med programmet?

Tack för ett svar.
Det finns idag inte någon speciell funktion i MinSläkt för att skapa en bok. Däremot går samtliga rapporter att öppnas i Word för vidare bearbetning.
MVH Henrik Dannberg
15:e oktober, Ulf Heldius

Hej !
Väldigt nöjd med MinSläkt.

Förslag till förbättring:
Verktygsfältet skulle kunna innehålla färgmarkeringar med förklaringar.
Väldigt enkelt när man tittar på någon person.

Mvh
Ulf Heldius
8:e oktober, Johnny Riert

Hej
Funderade på om det finns någon lösning i programmet där man kan byta färgbakgrund i enkel ruta. Nu ändras väl alla rutor i samma färg. Min tanke var att med en separat färg på DNA träffar (rutor) så kan det gå att puzzla ihop DNA-linjer.
Hälsning Johnny Riert
Tyvärr finns det idag inte något sätt att själv färglägga individuella personrutor. Om du inte annars använder "Att-göra"-noteringar kanske du kan använda dessa för DNA info. På det sättet får du ett "spår".
MVH Henrik Dannberg