Gästbok, juli 2018

Denna gästbok är till för dig som vill dela dina tankar eller åsikter om MinSläkt med andra. Skicka in dina funderingar, förslag till förbättringar, kom med motargument eller heja på bra idéer. Ordet är fritt. Mejla inlägg här.

Med anledning av den nya Dataskyddsförordningen (GDPR) utgår jag från att du som gör inlägg även godkänner att ditt namn och e-postadress publiceras på denna sida. Inlägg utan spårbar avsändare kommer att ignoreras.

Om du har något problem som inte är av allmänt intresse ser jag gärna att du använder support-sidan istället.

16:e juli, Marie Engnell

Hej,

Än en gång tack för ett toppen-bra program.
Jag har en fråga angående sök-funktionen. Finns det någon möjlighet att “lagra” sökparametrarna så att man inte måste ställa in dem varje gång man startar programmet? Som exempel, oftast när jag söker är det för att se vilka personer jag har i mitt arkiv som kommer från en specifik plats. När jag ska göra min sökning får jag då först kryssa i “platser”, därefter gå till rull-listen och kryssa i “bosatt”, “död”, “födelse”, “vigsel”. Det är naturligtvis inget stort jobb, men eftersom jag har lagt till många “egna händelser”, så tar det en stund att leta sig fram till och markera de önskade parametrarna. Jag har därför letat och läst på om det finns någon möjlighet att lagra parametrarna så att de finns där per automatik när jag startar programmet, men jag har inte hittat något sådant.

Vänliga hälsningar
Marie Engnell
Tack för tipset. Jag ska se vad jag eventuellt kan göra i kommande versioner av MinSläkt.
MVH Henrik Dannberg