Gästbok, februari 2024

Denna gästbok är till för dig som vill dela dina tankar eller åsikter om MinSläkt med andra. Skicka in dina funderingar, förslag till förbättringar, kom med motargument eller heja på bra idéer. Ordet är fritt. Mejla inlägg till support@dannbergsdata.se.

Med anledning av den nya Dataskyddsförordningen (GDPR) utgår jag från att du som gör inlägg även godkänner att ditt namn och e-postadress publiceras på denna sida. Inlägg utan spårbar avsändare kommer att ignoreras.

Om du har något problem som inte är av allmänt intresse ser jag gärna att du använder support-sidan istället.

11:e februari, Maria Timashans
Har hållit mig från Facebook länge men när en del, många, föreningar som jag är med i slutar med hemsidor och hänvisar till FB kände jag mig tvungen att gå med för att hålla mig uppdaterad.
Med det kom att jag fann flera grupper som handlar om släktforskning och det tycker jag är skoj. Så kom en fråga upp för någon dag sen, en person som undrar om det är konstigt att bara (?) ha ca 1500 personer i sitt träd. Jag tycker inte det, att släktforska är ingen tävling, och de ca 3600 (gissningsvis) som jag själv har, de har jag forskat fram på egen hand och tittat på källor så felen är nog minimala (alla är människor, så även prästerna som skrev eller inte skrev) och jag har inte tagit hjälp av eller kopierat något från andras träd som jag funnit på Ancestry, FtDna eller liknande.
Så jag är nyfiken – ni som har 20-30-40 eller fler än så –tusen personer i era träd, har ni ens källförteckningar på allt eller bekräftat på andra sätt?

Nyfiken,
Maria
Intressant fråga. Hoppas på många svar.
MVH Henrik Dannberg