Gästbok, mars 2023

Denna gästbok är till för dig som vill dela dina tankar eller åsikter om MinSläkt med andra. Skicka in dina funderingar, förslag till förbättringar, kom med motargument eller heja på bra idéer. Ordet är fritt. Mejla inlägg till support@dannbergsdata.se.

Med anledning av den nya Dataskyddsförordningen (GDPR) utgår jag från att du som gör inlägg även godkänner att ditt namn och e-postadress publiceras på denna sida. Inlägg utan spårbar avsändare kommer att ignoreras.

Om du har något problem som inte är av allmänt intresse ser jag gärna att du använder support-sidan istället.

18:e mars, Dan Emanuelsson
Hej! Tack för ett mycket bra program. Jag har önskemål om att uppgift om dödsorsak i ska visas exakt som man skrivit. Som det är nu konverteras texten till små bokstäver och citat förvanskas. Jag önskar också att rubriken "Dog av" ersätts med "Dödsorsak", som är samma rubrik som i kyrkans död- och begravningsböcker använder.

Med vänlig hälsning
Dan
Tack för tipset. Jag ska se vad jag eventuellt kan göra i kommande versioner av programmet.
MVH Henrik Dannberg
8:e mars, Lars Jarnebrant
Ibland vill man ta med sig hela släktforskningen på telefon eller surfplatta för att visa andra. Jag vill tipsa om en app som heter "Family gem". Med hjälp av den kan ni visa er släktforskning för andra. Man exporterar först en "ged" fil från MinSläkt, som man importerar i sin app. Om man vill ha med alla bilder också får man lägga in sin bildmapp för hand. Man får labba lite grand för att få alla diagraminställningar som man vill ha dem.

//Lars Jarnebrant