Gästbok, maj 2021

11:e maj, Elina Örmin

MinSläkt har hängt med mig i många år, och jag tipsar alltid om det till andra släktforskare som söker bra programvara. Tusen tack!

Jag har en önskan/förfrågan om en framtida funktion. En av de saker man gärna vill göra som släktforskare är att dela med sig av sina upptäckter. Gedcom och html i all ära, men sida upp och sida ner av information passar ibland inte alla. Speciellt inte de som kanske inte brinner för släktforskning lika mycket som vi. Jag skulle gärna se ett sätt att exportera anfäder-grafen som en bildfil i valfri upplösning. Visst kan man ta en printscreen idag, men om man vill ha med större delen av trädet, eller hela, så bli upplösningen inte den bästa.

Om jag kunde få till exempel välja att exportera det som en bildfil, välja att till exempel längsta sidan ska vara 5000px, så kan jag skicka den till någon som visuellt kan följa grenar i trädet mycket enklare. I png så bör den inte bli galet stor heller.

/Elina Örmin
Om man använder MinSläkt 4 kan man spara diagram som pdf-filer. Välj önskat diagram och välj "Diagram\Spara som" och drefter PDF som filtyp. Dessa filer har oändlig upplösning.
MVH Henrik Dannberg