Gästbok, oktober 2019

31:e oktober, Sten Rågåker

Hej

Kan det finnas möjlighet i rapporten; statistik; yrken att separera yrkena , i de fall någon haft flera, på samma sätt som i listan med förnamn, dvs. varje yrke för sig. Det är mer intresssant att veta hur många som ägnat sig åt ett visst yrke, än att ha haft en viss sekvens yrken (som de flesta är ensamma om) och som nu redovisas i sammanställningen.

Hälsningar Sten Rågåker
Tack för tipset.
MVH Henrik Dannberg
30:e oktober, Bo Holm

Man kan ställa in datumformatet enligt olika alternativ. Jag saknar ett alternativ, både för inmatning och presentation: ÅÅÅÅMMDD. Inmatningen skulle underlättas avsevärt. Numera anges datum på detta sätt både i personnummer och i många andra sammanhang. Även med en sådan inmatning kvarstår de många möjligheterna för presentation.

Bol Holm
30:e oktober, Sten Rågåker

Det är frustrerande att behöva gå ur denna ruta för att lägga till en kontrahent när en sådan dyker upp under pågående inmatningar av uppgifter, för att sedan omedelbart gå in i "Personuppgifter" igen. Kan du fixa detta skulle nog fler än jag bli glada.
Hälsningar Sten Rågåker
Jag ska se vad jag eventuellt kan göra i kommande versioner av programmet.
MVH Henrik Dannberg
29:e oktober, Rolf Lilja

Nu är det snart nytt år, och då brukar det alltid komma en uppdatering av programmet.
Blir det till 4,4 eller en 5,0 version?
Troligen blir det 4.4
MVH Henrik Dannberg
28:e oktober, Måns Albrechtsen

Hej,
bifaller Magnus Erikssons förslag men vill göra ett tillägg.
Ett gemensamt fotoalbum kopplat till HTML-exporten avsedd för gruppbilder, släktträffar, gårdsbilder
och andra bilder som kan ledas till många personer eller platser.
Även för bilder som inte har något primärt personen/platsen att göra men lite mer sekundärt med familjen eller trakten att göra.
Fördelen som jag ser det är att jag slipper ansluta mig till en molnlagringsplats.
27:e oktober, Göran Mendys

Hejsan!

Några önskemål😄
Jag skulle gärna vilja se att det gick att spara bild på källan under respektive källhänvisning.
Jag sparar ner mycket dokument men nu ligger de blandat tillsammans med vanliga foton och porträttfoton.

Jag gör även uppdragsforskning men använder då andra program eftersom det är lite klent med ”snygga mallar”. Att kunna skriva ut i A4 och A3 för att kunna rama in är mycket viktigt. Gärna mallar i äldre stil. Att det inte störs av din logga på antavlan är då också viktigt och ett skäl att jag levererar med ett prg där det visas ännu mer diskret. Skulle man kunna få betala ett högre pris för att din text inte ska komma med på antavlor? Kanske kunna köpa till extra mallar eller någon form av proversion?

Med vänlig hälsning
Göran Mendys
Olofström
Notera att om man sparar rapporter som rft- eller pdf-filer som skrivs inga sidfötter ut. Ej heller om man sparar diagram.
MVH Henrik Dannberg
13:e oktober, Magnus Eriksson

Hallå.
Jag skulle gärna vilja se någon form av hashtag-funktion. T.ex. om man lagt in en bild på en person som står vid en speciell gård, så kan man hashtagga gården och på så sätt hitta fler bilder på människor som står vid den gården.
Mvh
//Magnus
Tack för tipset.
MVH Henrik Dannberg